Ongeval

Tientallen bonnen bij fietscontroles Diemen

De politie van Diemen heeft bij controles op fietsen en bromfietsen een kleine 50 bekeuringen uitgedeeld. De meeste waren voor fietsen zonder licht waarvoor 39 mensen op de bon gingen. Verder reden drie bromfietsers zonder rijbewijs, twee zonder helm en overtraden drie de maximaal snelheid. Eén fietser werd bekeurd omdat hij niet-handsfree aan het bellen was terwijl de politie ook één bromfiets met een begrenzer aantrof. Verder werd acht keer een zogenaamde WOK-melding, ofwel een verbod om verder te rijden, opgelegd. De politie kon ook aan drie mensen een nog openstaand vonnis uitdelen. De politie van Diemen hield de controles op locaties die door inwoners via de Facebook-pagina waren gesuggereerd. Ook komende week wordt er weer gecontroleerd op fietsverlichting.