Ongeval

Verdachte liquidatie opgepakt in Diemen

Een arrestatieteam heeft dinsdag in Diemen een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Ergin Başakçi. Eerder werden al twee Amsterdammers aangehouden. De 25-jarige man werd ‘s ochtends vroeg van zijn bed gelicht in zijn woning in Diemen. Net als de andere twee mannen wordt ook hij verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Başakçi, die op 28 augustus werd doodgeschoten op het terras van een café op de Prins Hendrikkade. De woning van de verdachte is na zijn aanhouding doorzocht. Net als bij de voorgaande doorzoekingen zijn er verschillende telefoons in beslag genomen. De telefoons worden, net als de eerder in beslag genomen auto’s, onderzocht. Met deze drie aanhoudingen denkt het team een belangrijke slag geslagen te hebben. De politie is nog steeds op zoek naar informatie die meer duidelijkheid kan geven over het leven en de contacten van Başakçi. Ook ligt er nog steeds 20.000 euro beloning voor de gouden tip.