Ongeval

In Diemen gestolen boot snel weer opgespoord

De politie van Diemen/Amsterdam heeft een aan de Sniep in Diemen gestolen boot zaterdag binnen twee uur op kunnen sporen. De eigenaar deed zaterdagochtend aangifte dat zijn witte vaartuig was verdwenen. Twee uur later kwam er een melding dat er mogelijk een gestolen witte boot werd aangeboden aan de Ouderkerkerdijk in Amsterdam. De politie reed met meerdere voertuigen naar de Amstel en zag daar bij de trailerhelling een witte boot in het water varen. De stuurman riep dat een verdachte van de diefstal in het water was gesprongen. De natte verdachte en een compagnon die nog op de wal stond zijn beiden aangenomen. ‘’Vervolgens hebben we de boot teruggebracht naar de dolblije eigenaar,’’ aldus de politie op Facebook. De politie onderstreept daarbij ‘dat aangifte doen loont’.