Ongeval

Vier automobilisten onder invloed rond Diemer Festijn

Bij een nachtelijke verkeerscontrole tijdens en na het Diemer Festijn heeft de politie rond de 75 automobilisten laten blazen. Vier van hen bleken te veel gedronken te hebben. Eén bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt, meldt de politie. De afdeling handhaving verkeer van de politie voerde ook vorig jaar bij het festijn een alcoholcontrole uit en had tevoren gewaarschuwd dat er afgelopen zaterdagnacht opnieuw gecontroleerd zou worden op rijden onder invloed. Verder moest een aantal agenten te hulp komen bij een opstootje op de kermis in het centrum van Diemen. Voor zover bekend is het jaarlijkse festijn verder zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Van de kindermiddag op woensdag tot en met het vuurwerk op zaterdagavond werden alle evenementen druk bezocht met een gezellige sfeer.