Ongeval

Hardloopster (19) aangevallen in Diemen-Zuid

Een 19-jarige vrouw is donderdagavond rond 20.50 uur tijdens het hardlopen op de Griend in Diemen-Zuid aangevallen door een groep van vijf jongens die haar telefoon probeerde af te pakken. De vrouw liep over de Randweg in Duivendrecht vanaf de richting van Boschplaat naar de Griend. Ter hoogte van de onderdoorgang onder de Van der Madeweg ziet ze een groep jongens staan die het fietspad blokkeren. Als de jongens haar aanvallen om haar telefoon te pakken verzet ze zich en begint ze hard te schreeuwen. Hierop rent de groep jongeren in verschillende richtingen weg. De vrouw, die niet gewond is, belt direct de politie die er in slaagt een 13-jarige verdachte aan te houden. De politie verzocht getuigen of mensen die nadere informatie hebben contact op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.