Ongeval

Straatroven in Diemen-Zuid, scooterdieven gepakt

In en rond het Bergwijkpark en de Campus Diemen-Zuid hebben zich de afgelopen dagen weer drie straatroven of pogingen daartoe voorgedaan. In minstens één geval is daarbij een snorfiets/scooter buit gemaakt. De politie van Diemen heeft echter ook zaterdagnacht twee jongeren aan kunnen houden die verdacht worden van de diefstal van drie snorfietsen. De politie kreeg meerdere meldingen en kon één verdachte pakken na een achtervolging te voet en de tweede met behulp van de politiehond. Drie gestolen snorfietsen konden aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven. Omdat de straatroven plaatsvonden in dezelfde omgeving waar de snorfietsen waren buitgemaakt onderzoekt de politie nu of die zaken zijn te koppelen aan de aangehouden verdachten. Bewoners van de Campus en andere omwonenden die nadere informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met het basisteam Diemen Ouder-Amstel via 0900-8844 of www.politie.nl.