Ongeval

Verdachte liquidatiepoging opgepakt in Diemen

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond in Diemen een 20-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een mislukte liquidatiepoging van de bedrijfsleider van spyshop Spy City in Amsterdam. De opgepakte man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is in volledige beperking opgesloten. De politie heeft niet meegedeeld waar in Diemen hij is opgepakt. Eind augustus vorig jaar werd bij de spy shop op de Moezelhavenweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam een 31-jarige man uit Alkmaar zwaar gewond bij een aanslag. Korte tijd later werden drie mannen aangehouden waarvan twee onschuldig bleken. De winkel, die onder meer afluisterapparatuur verkocht, is na de aanslag op last van de gemeente Amsterdam gesloten.