Ongeval

Diemenaar opgepakt wegens phishing, schade een ton

Een cyberteam van de politie Midden-Nederland heeft een 24-jarige inwoner van Diemen aangehouden op verdenking van phishing. Geschat wordt dat de man voor meer dan 100.000 euro aan schade heeft aangericht. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat een bank in juni 2018 aangifte tegen hem deed. Er is toen een onderzoek gestart waarna de Diemenaar dinsdag opgepakt kon worden. Daarbij is onder meer een laptop in beslag genomen waarop onder meer software voor het verzenden van sms-berichten, bewijs dat de verdachte betrokken was bij phishingsites en kopie├źn van bankwebsites werd aangetroffen. Volgens de politie zijn banken in zowel Nederland als Belgie alsmede een aantal telecomproviders het doelwit geweest van de fraudeur. De politie zet het onderzoek voort.