Metrolijn53

Politie zoekt getuigen beroving op station Diemen-Zuid

De politie van Diemen zoekt getuigen van een beroving die op zondag rond 18.25 uur plaatsvond op metrostation Diemen-Zuid. Daar staat op dat moment een 20-jarige vrouw op het perron te wachten op de metro als een jonge man haar kant op komt rennen. Uit het niets grist hij de mobiele telefoon uit haar handen. Direct na de straatroof schreeuwt het slachtoffer de man hard na. Hij rent verder, struikelt bijna en verlaat uiteindelijk het metrostation via de trappen bij het Roerdompad. Daar loopt hij richting van het tankstation tegenover de studentencampus waar hij verder uit het zicht verdwijnt. Twee andere vrouwen op het perron vertellen het slachtoffer dat dezelfde man kort voor de beroving mogelijk een nepgouden ketting van een andere persoon zou hebben gestolen. De politie komt graag met dit mogelijke andere slachtoffer in contact. Het signalement van de verdachte is een man van tussen de 17 en 22 jaar oud, donker getint, ong. 190cm lang en gekleed in een donkerblauwe korte jas van dunne stof en een zware joggingsbroek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, anoniem bellen kan via 0800-7000. De voorafgaande donderdag vond in de omgeving van station Diemen-Zuid ook al een beroving plaats waarbij een 17-jarige scholiere gewond raakte.