Ongeval

Viertal gepakt na langdurig bedreigen man in centrum Diemen

De politie heeft maandagmiddag in het centrum van Diemen vier mannen aangehouden nadat die 15 tot 20 minuten lang een 69-jarige man hadden belaagd en bedreigd. Het ernstige incident begon rond kwart voor twee ’s middags als het slachtoffer vanuit zijn auto wordt aangesproken door een groep mannen. Hun toon is bedreigend en intimiderend, aldus de politie. Tijdens het incident verplaatsen de groep mannen en het slachtoffer zich lopend tussen de Tobias Asserlaan in de richting van de Martin Luther Kinglaan. Op enig moment weet het slachtoffer alarm te slaan en komt de politie ter plaatse die vier verdachten kan aanhouden. De recherche doet onderzoek naar de bedreiging en is daarom op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben van het incident. Tevens wil de recherche graag meer informatie over mogelijk betrokken voertuigen die gezien zijn rond het tijdstip van het incident, maandag 13 mei tussen 13.45 en 14.15 uur, en uit welke richting deze naar de locatie kwamen of waarheen zij later zijn vertrokken. ‘’Mocht u beelden hebben, bijvoorbeeld van een bewakingscamera, dashcam of gefilmd met een mobiele telefoon, dan zou de politie die graag ontvangen. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het tipformulier, waar rechtstreeks beeldmateriaal geüpload kan worden.’’