Ongeval

Politie pakt Albanees op in Diemen wegens rol bij drugshandel

De politie heeft donderdag bij een huiszoeking in Holland Park in Diemen een 51-jarige Albanese taxichauffeur aangehouden op verdenking van medewerking aan drugshandel. Ook zijn taxi is in beslag genomen. De verdachte zou zijn taxiwerk gebruiken als dekmantel voor het faciliteren van drugshandel. Zo reed hij criminelen van en naar drugspanden en vervoerde hij meerdere kilo’s cocaïne in zijn taxi. In de klantenkring van de Albanees zat een aantal leden van een internationale groep criminelen. Nadat een verzoek om rechtshulp uit Denemarken heeft de Amsterdamse politie nog twee panden doorzocht in verband met het onderzoek. Ook werd er een 45-jarige man aangehouden op Schiphol. Bij de doorzoekingen werden onder andere een auto met een verborgen ruimte, een grote hoeveelheid (hard)drugs en een groot contant geldbedrag gevonden. De twee aanhoudingen en de doorzoekingen waren onderdeel van een door Europol ondersteunde actie tegen de georganiseerde criminaliteit. In totaal werden er in zes Europese landen aanhoudingen verricht en panden doorzocht die allemaal verband hielden met dezelfde criminele organisatie.