Ongeval

Reeks bonnen voor rijden op vluchtstrook afrit A10 Diemen

De verkeerspolitie heeft woensdag tijdens de avondspits 16 automobilisten bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook op de afrit Diemen van de A10. De boete voor die overtreding bedraagt 389 euro. Veel bestuurders die richting het centrum van Diemen willen afslaan ontwijken via de vluchtstrook de file die op dat punt meestal richting Middenweg/Watergraafsmeer ontstaat. De vluchtstrook dient echter vrijgehouden te worden voor noodgevallen en de hulpdiensten, aldus de verkeerspolitie. De dienst verkeer van de politie Amsterdam houdt woensdag op verschillende punten in Diemen gerichte controles in het kader van ‘Rent-A-Cop Verkeer’. Daarbij hebben inwoners van Diemen suggesties kunnen doen voor gewenste controle-lokaties. Eerder op de avond werd al een snelheidscontrole gemeld op de Diemerpolderweg.