Ongeval

Schietpartij op Rode Kruislaan Diemen, gaslek geraakt

Donderdagochtend rond half zes is er geschoten op de Rode Kruislaan in Diemen. Daarbij is een gasleiding geraakt. Een aantal bewoners van de derde flat moest in alle vroegte hun huis uit. Het gaslek was na ongeveer een uur weer gedicht. Bij de schietpartij zijn geen gewonden gevallen. De knallen waren tot in wijde omgeving te horen, met onder meer meldingen uit Buitenlust en Diemen-Noord. De politie kondigde een groot incident af en was met een groot aantal voertuigen en manschappen ter plaatse. Ook de brandweer en ambulance rukten met een aantal voertuigen uit naar Diemen. Bovendien zette de politie de helikopter in. Enkele minuten eerder werd er ook al geschoten op de Mijehof in Amsterdam-Zuidoost. De politie onderzoekt of beide incidenten verband met elkaar houden.