Ongeval

Politie Diemen registreert 1.554 misdrijven, lichte stijging

In Diemen zijn vorig jaar 1.554 misdrijven geregistreerd bij de politie. Dat is een lichte stijging vergeleken met de 1.530 die in 2018 werden geteld. Afgelopen jaar waren er in Diemen 10 overvallen en 28 straatroven waarvan negen in de maand december, blijkt uit gegevens van Politie Nederland. Diemen scoort in verhouding tot het aantal inwoners daarmee hoog wat de straatroven en overvallen betreft. Ook moest de politie 81 gevallen van mishandeling noteren. Verder werden 107 inbraken in woningen of andere gebouwen bij de politie van Diemen gemeld, waarvan alleen al 22 in de maand december. Diefstallen van of uit auto’s werden 84 gemeld, met vooral een hausse in het begin van het jaar. Verder werden 176 keer een fiets, bromfiets of scooter gestolen en bij de politie gemeld. De politie noteerde daarnaast ook nog 17 gevallen van zakkenrollerij in Diemen.