Ongeval

Dader van liquidatie in Diemen-Noord krijgt 23 jaar cel

De rechtbank in Amsterdam heeft een 30-jarige man veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de 39-jarige Vincent Jalink voor zijn woning aan de Klipperweg in Diemen-Noord op 27 mei 2016. Het slachtoffer werd ’s avonds voor zijn huis voor de ogen van zijn 9-jarige zoontje met een automatisch wapen onder vuur genomen vlak nadat hij zijn auto had geparkeerd. De man werd door 12 kogels geraakt en overleed een uur later in het ziekenhuis. Bij de schietpartij waren twee mannen betrokken. Op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden stelt de rechtbank vast dat de 30-jarige man de schutter was. Ook werd op de vluchtroute van de daders een zwart petje gevonden met daarop DNA-sporen van de man. De rechtbank weegt in haar straf zwaar mee dat de moord werd gepleegd voor de ogen van het zoontje van het slachtoffer en dat de moord op een koelbloedige en zakelijke manier is gepland en uitgevoerd. De rechtbank acht bewezen dat de dader het slachtoffer tot tweemaal toe onder vuur genomen heeft en vervolgens is gevlucht. Hij liet daarbij het zoontje van het slachtoffer in hevige paniek achter bij zijn stervende vader. De moord heeft bij hem en alle andere nabestaanden tot veel pijn en verdriet geleid en zij moeten nog dagelijks leven met de gevolgen, aldus de rechtbank.