Burgemeester: ‘impact incidenten horeca Diemerplein groot’

De impact van de geweldsincidenten bij twee horecabedrijven op het Diemerplein is groot, aldus burgemeester Erik Boog van Diemen naar aanleiding van de beschieting van Doner House rond vier uur zondagochtend en het eerdere gooien van een handgranaat naar het naastgelegen Bami Wok. ”Er is iedereen veel aan gelegen om te achterhalen wie hier achter zit en waarom dit is gebeurd. De praktijk leert dat er verschillende aanleidingen kunnen zijn. Het is derhalve niet verstandig om daarover publiekelijk te speculeren.” De burgemeester van Diemen wijst er op dat het aantal soortgelijke incidenten de laatste jaren is toegenomen, met name in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. Daarom is een specifiek onderzoek ingesteld naar beschietingen, het gooien van handgranaten en ander geweld en intimidatie richting ondernemers. ”Dit schietincident bevestigt maar weer eens hoe belangrijk het is om op verschillende manieren de zware, ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Dat blijft dan ook prioriteit voor mij als burgemeester en alle veiligheidspartners die hierin samenwerken.”