Ongeval

Politie pakt drugscriminelen in flat Holland Park in Diemen

De politie heeft maandag in een appartementencomplex aan de Jan Duikerhof in Holland Park, Diemen, drie personen aangehouden. In de woning werd ruim twee kilogram cocaïne, een vuurwapen, doosje met munitie en een geldbedrag van 38.500 euro aangetroffen. Burgemeester Boog van Diemen heeft besloten de woning per direct te sluiten op grond van de Opiumwet. De politie voert regelmatig met diverse overheidspartners controles uit om spookbewoning tegen te gaan. De actie aan de Jan Duikerhof volgde na een buurtonderzoek, waarin het beeld ontstond dat in één van de appartementen meer mensen zouden verblijven dan uit de gemeentelijke Basisadministratie (GBA) zou blijken. Bij een bezoek aan het appartement troffen agenten er een 33-jarige Roemeense vrouw en twee mannen (27 en 36 jaar oud) uit Albanië aan. Ook werd toen de munitie gevonden. In overleg met de officier van justitie volgde een doorzoeking in de woning waarbij de andere vondsten werden gedaan. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor, de recherche gaat verder met het onderzoek. Dit soort interventies hebben tot doel om een vuist te maken tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Daarbij stuiten politie en gemeente regelmatig op het fenomeen spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op. Wie signalen van spookbewoning ziet of hoort kan dat melden bij de wijkagent, bellen met 0900-8844 of anoniem informatie doorgeven via 0800-7000.