Ongeval

Politie zoekt man na roof iPhone bij station Diemen-Zuid

De politie zoekt een ongeveer 20-jarige man die bij station Diemen-Zuid een iPhone XS uit de handen heeft gegrist van een vrouw die de mobiel via Marktplaats te koop had aangeboden. De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 beelden vrijgegeven van het incident dat al plaats vond op donderdag 30 april rond 19.00 uur. De verkoopster heeft bij het station een afspraak met een potentiële koper die zich op Marktplaats voordoet als ”Jordo”. Nadat ze heeft gewacht op een bankje bij Albert Heijn op OurCampus krijgt ze via Marktplaats een bericht van de koper dat hij bij de hoofdingang van het station is, waarna ze die kant op loopt. ‘’Daar komt de verdachte op haar aflopen. Hij geeft aan dat hij het geld via de bank wil overmaken, omdat mobiel inloggen niet lukt. Hij belt zijn broer en vraagt of hij het geld wil overmaken. Tijdens het gesprek vraagt de verdachte of hij de telefoon even mag zien. Als de verkoopster de iPhone tevoorschijn haalt, pakt hij de telefoon uit haar hand en rent weg. Het slachtoffer rent achter de verdachte aan tot het viaduct ter hoogte van het Scholeksterpad,’’ aldus een woordvoerder van de politie tegenover AT5. Wie informatie heeft, kan bellen met 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.