Ongeval

Politie doet invallen in negen woningen, ook in Diemen

De politie heeft dinsdag op negen locaties in Amsterdam, Diemen en Almere invallen verricht. Daarbij zijn twee personen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen en één persoon op verdenking van het bezit van verdovende middelen, het bezit van een vuurwapen en eveneens witwassen. Het betreft een 27-jarige vrouw, een 34-jarige man en een 37-jarige man. Bij verder doorzoeken van de woningen samen met de FIOD is administratie in beslag genomen. Bij de huiszoekingen zijn eveneens (vermoedelijk) verdovende middelen, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, luxe goederen en een alarmpistool aangetroffen. Dit alarmpistool was dusdanig aangepast dat het als vuurwapen gebruikt kan worden. Deze goederen zijn ook in beslag genomen. Het onderzoek maakt onderdeel uit van een integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit in de Amsterdamse regio, en volgde op een eerder onderzoek naar witwassen waarin één van de verdachten al in beeld kwam. Het vermoeden rees dat de verdachte(n) vals opgemaakte werkgeversverklaringen en loonstroken gebruikte om cliënten aan een huur- of koopwoning te helpen. Op social media maakte de aangehouden vrouwelijke verdachte reclame voor haar makelaarsactiviteiten. In de woningen waren diverse mensen aanwezig die niet op de adressen stonden ingeschreven. Onder hen drie illegaal in Nederland verblijvende personen met de Colombiaanse nationaliteit. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.