Ongeval

Geen overtredingen snelheid op klachtlocaties in Diemen

De verkeerspolitie van Amsterdam/Diemen heeft bij gerichte controles in Diemen rondom het Diemerplein proces-verbaal opgemaakt wegens rijden op het fietspad met een bromfiets, rijden met een telefoon in de hand en fietsen zonder licht. In Diemen Noord kreeg één bestuurder een bon wegens rijden zonder rijbewijs en werd ook een bekeuring uitgedeeld voor het met de bromfiets rijden over het fietspad. Elders in Diemen werd nog pv opgemaakt voor te hard rijden, niet stoppen voor een zebrapad, onnodig stilstaan op de autoweg en onnodig seinen met  groot licht. Op door bewoners van Diemen aangegeven locaties waar te hard gereden zou worden, heeft de verkeerspolitie echter geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Er werd onder meer gecontroleerd op de Bovenrijkersloot en op enkele plaatsen in Diemen-Noord. Ook is gecontroleerd op de parkeerplaats van Kruidenhof na melding over asociaal rijgedrag maar ook dat is niet geconstateerd. Wel werd op de Bovenrijkersloot een bestuurder van een snorfiets na een korte achtervolging door de wijk aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en heeft een pv gekregen. De verkeerspolitie kreeg verder een reeks verzoeken voor aanpassing van de infrastructuur. Die worden bekeken door de afdeling advisering en indien nodig verder opgenomen met de gemeente Diemen. Verder laat de politie weten dat alle klachtlocaties de komende tijd worden meegenomen in de reguliere surveillance.