Ongeval

Woning Diemen-Centrum dicht na vondst drugs en wapens

Een huurwoning in het centrum van Diemen, waar eerder bij een inval een grote hoeveelheid harddrugs, een vuurwapen, losse patronen, een patroonhouder en een grote hoeveelheid contact geld werden aangetroffen, is op last van burgemeester Erik Boog gesloten. Bij deze inval is ook een persoon aangehouden die niet op dat adres was ingeschreven bij de burgerlijke stand. ‘’Zo kan de woning niet meer misbruikt worden voor criminele activiteiten en kan het huurcontract meteen worden opgezegd. De woning komt weer beschikbaar voor een echte woningzoekende,’’ licht Boog toe. De afgelopen jaren hebben de politie en de gemeente Diemen de aanpak van ondermijnende criminaliteit geïntensiveerd. Dit leidt tot meer controles, meer invallen, meer arrestaties en meer (tijdelijk) gesloten panden. ‘’In de strijd tegen ondermijning zijn de politie en gemeente Diemen scherp op het fenomeen spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het Basisregister Personen of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op.’’