Ongeval

Politievangst Diemen: cobra’s in auto, drugs in onderbroek

De politie heeft maandagochtend vroeg op de Muiderstraatweg in Diemen een auto aangehouden waarin meerdere cobra’s (illegaal zwaar vuurwerk) werden aangetroffen. De bestuurder, een 26-jarige Amsterdammer, bleek bovendien een behoorlijke hoeveelheid bolletjes harddrugs in zijn onderbroek te dragen. De aanhouding van de bestuurder van de auto vond plaats rond 4.40 uur in Diemen. ‘’Bij de doorzoeking van het voertuig stuitten agenten op meerdere cobra’s. Tijdens het fouilleren werden bij de verdachte in zijn onderbroek een behoorlijke hoeveelheid bolletjes harddrugs, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. Nader onderzoek moet definitief uitsluitsel geven over de samenstelling van de inhoud van de bolletjes. Onderzocht wordt daarnaast of de verdachte, gezien het voorhanden hebben van de cobra’s, mogelijk ook betrokken is geweest bij andere misdrijven waarbij vermoedelijk cobra’s zijn gebruikt,’’ laat de politie van Amsterdam/Diemen weten.