Ongeval

Explosie in Duivendrecht wekt bewoners Diemen-Zuid

Een aantal bewoners van Diemen-Zuid is vrijdagochtend rond kwart over drie wakker geschrokken van een grote explosie. Die bleek te zijn geweest bij een bedrijfspand aan de Pieter Braaijweg bij de Spaklerweg op bedrijventerrein Duivendrecht. Van dit pand zijn door de kracht van de explosie ruiten gesneuveld en een geparkeerd voertuig raakte beschadigd, heeft de politie meegedeeld. Over het betrokken bedrijf of het soort explosief is verder niets bekend gemaakt. Diverse bewoners van Diemen-Zuid hebben op Facebook gemeld rond die tijd een luide knal gehoord te hebben maar wisten oorspronkelijk niet waar die vandaan kwam. De recherche doet onderzoek naar de ontploffing en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Wie iets gezien heeft of over beelden beschikt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000.