Ongeval

Twee grote hennepkwekerijen in Diemen-Noord opgerold

In Diemen-Noord zijn woensdag twee grote professionele hennepkwekerijen in woningen aangetroffen en geruimd. Eén woning werd niet bewoond en is op last van de burgemeester direct gesloten. De andere hennepkwekerij is aangetroffen in een bewoonde woning. De bestuurlijke maatregel – ofwel sluiting – kan daarom pas na nader onderzoek worden opgelegd. Ook is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Gemeente Diemen en politie streven er steeds naar de criminele huurders te laten vervolgen, hen zo snel mogelijk uit de woningen te krijgen en zo de woningen weer beschikbaar te krijgen voor echte woningzoekenden. Burgemeester Boog: “Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. Bovendien misbruiken ze woningen voor hun criminele activiteiten. Bij hennepkwekerijen in woningen is er een groot risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ook de financiële schade van hennepteelt in woningen is groot, daar moeten uiteindelijk de klanten van energiebedrijven de rekening van betalen. Genoeg redenen om dit actief bestrijden.”