Ongeval

Reeks verkeersovertredingen bij controle in Diemen

Bij een onopvallende verkeerscontrole in Diemen heeft de politie een reeks overtredingen geconstateerd. Op de Hasselaarstraat werd een scooterrijder staande gehouden omdat hij groot licht voerde en rondjes reed op de parkeerplaats waarbij hij een paar keer flink gas gaf. ‘’Toen de bestuurder wegreed met een telefoon in zijn hand om zichzelf te filmen waren wij er klaar mee en hielden wij hem staande.’’ De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben waarvoor het OM de boete bepaalt terwijl hij ook nog een boete kreeg van 259 euro voor het vasthouden van een telefoon. Elders in Diemen werd een bestuurder van een auto staande gehouden omdat hij moeite leek te hebben om de auto onder controle te houden. De man gaf zijn zoon rijles omdat alles plat ligt vanwege Corona. Tegen de bestuurder is pv opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. ‘’Wij hadden begrip voor het probleem waar zij tegen aanliepen, maar hebben hen aangeraden om dit voortaan op een afgesloten privé terrein te doen, niet op de openbare weg,’’ aldus de politie. Op de Ouddiemerlaan zagen de agenten een bromfietser rijden die opvallend rijgedrag vertoonde en wat aan de snelle kant reed. Hij negeerde het stopteken en werd daarop achtervolgd over fietspaden en door een woonwijk. De politie had het kenteken al genoteerd en stopte vanwege de veiligheid met de achtervolging. De tenaamgestelde krijgt diverse bekeuringen voor het negeren van het stopteken en de overtredingen. Daarnaast is nog pv opgemaakt voor 1x vasthouden telefoon, 2x negeren rood licht en 1x rijden zonder helm. Ook werd een terreinwagen aangetroffen die mogelijk onrechtmatig is gebruikt.