Ongeval

Politie deelt veel boetes uit op Koningsnacht feest Diemen

De politie heeft afgelopen Koningsnacht op een illegaal feest in Diemen een groot aantal mensen beboet wegens het overtreden van de coronaregels. Het feest vond plaats in een loods aan de Venserweg op bedrijventerrein Verrijn Stuart, heeft burgemeester Boog meegedeeld. Tegen de organisatoren van het feest is een zogenaamde bestuurlijke rapportage opgemaakt. Ook elders is de politie in actie gekomen tegen grotere of kleinere Koningsnacht feesten. Inclusief Diemen zijn in totaal 150 boetes uitgedeeld. ‘’Op Koningsdag wordt gehandhaafd op het naleven van Coronamaatregelen. Bij aantreffen van illegale feesten treedt de politie direct verbaliserend op. We richten ons daarbij niet alleen op de organisator, ook de bezoekers worden beboet.  De geldende regels zijn erop gericht het aantal contacten, reisbewegingen en groepsvorming te beperken en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan,’’ laat de politie weten. Begin april werd ook al een illegaal feest opgerold onder een viaduct in de Muiderstraatweg in Diemen. Daarbij werden rond de veertig bonnen uitgedeeld.