Politie pakt overvaller bij brandende auto in Diemen

De politie heeft woensdagmiddag in Diemen één van de verdachten van de gewelddadige overval in Amsterdam-Noord aangehouden. Dat gebeurde bij het viaduct onder de A1 bij de Overdiemerweg nabij Diemen-Noord. Eén van de vluchtauto’s van de overval racete met hoge snelheid en achtervolgd door de politie over de ringweg en de A1 richting Diemen. De recherche is specifiek op zoek naar getuigen die gezien hebben dat de verdachten daarbij vanuit de auto hebben geschoten op (politie)voertuigen. Op de Overdiemerweg, ter hoogte van het lage viaduct van de A1, treft de politie even later een uitgebrand voertuig aan. Ook treft de politie daar een ander voertuig aan. De politie arresteert één persoon die in dat voertuig zit. Zoals bekend vluchtten de andere daders richting Broek in Waterland waar na een grote schietpartij met de politie vier overvallers werden aangehouden en één kwam te overlijden.