Corporaties bestraffen fraude

Amsterdamse woningcorporaties – die ook in Diemen actief zijn – gaan fraude bij toewijzing zwaarder bestraffen. Als blijkt dat de gegevens niet naar waarheid zijn ingevuld, is niet alleen de kans op de woning verkeken maar er mag ook een jaar lang niet gereageerd worden op een woning via WoningNet.
Corporaties checken alle gegevens van de woningzoekende op het moment dat zij voor een woning in aanmerking komen. Denk aan de inkomensgegevens, het legitimatiebewijs of de huurdersverklaring. Als daarmee gesjoemeld wordt, dan benadeelt dat ook andere woningzoekenden. Woningen in de Stadsregio Amsterdam zijn echter schaars. ‘’We hopen dat door deze nieuwe maatregel woningzoekenden eerst goed nadenken voordat ze hun gegevens aanleveren en dus minder fraude plegen,’’ schrijft Rochdale.