Gemeente pakt misstanden Verrijn Stuart aan

De gemeente Diemen heeft samen met een aantal instanties woensdag een grote controle-actie gehouden op industrieterrein Verrijn Stuart. Bij de operatie waren onder meer de uitkeringsinstantie UWV, de Rijksdienst Wegverkeer, de inspectiedienst van het ministerie van SZW, bouwtoezicht en ook de politie en brandweer van Diemen betrokken. De actie richtte zich op parkeeroverlast, overlast bij laden en lossen, blokkeren van uitritten, brandonveiligheid en vervuiling van de omgeving. Op de oudste bedrijvenlocatie van Diemen komen de laatste tijd regelmatig misstanden voor. Zo zijn er de afgelopen tijd minstens twee hennepplantages opgerold en heeft ook een schietpartij plaatsgevonden. ‘’Samenwerking gemeente en instanties om Diemen leefbaar en veilig te houden,’’ tweette burgemeester Erik Boog over het initiatief.