Diemen Nieuws

September drukke evenementenmaand

September belooft een drukke evenementenmaand te worden in Diemen. Vooral in de eerste twee weken staat een reeks activiteiten op de agenda. Dat begint op de 3e met de Vriendendag in het Diemerbos. Van 4 tot en met 9 september vindt het jaarlijks Diemer Festijn plaats. De organisatoren maken het volledige programma daarvan op donderdag 24 augustus bekend (zie www.diemerfestijn.nl). De gemeente heeft al de gebruikelijke verkeersmaatregelen, zoals afsluiting van een deel van de Ouddiemerlaan, afgekondigd. Op 9 september is er zowel het Gemeentecafé met de kramenmarkt als ook de eerste dag van het Open Monumentenweekend. In dat laatste kader opent een reeks Diemense bezienswaardigheden die zaterdag en zondag de deuren. Tenslotte viert Koninklijke Saan met een spektakeldag op een nog niet nader genoemde dag in september het 120 jarig bestaan.