Meerlanden statiegeld

Meerlanden wil statiegeld op blik en plasticfles

Afvalbedrijf Meerlanden, dat ook in Diemen het afval ophaalt, wil dat er statiegeld komt op kleine plastic flesjes en blikjes. Meerlanden heeft zich daartoe aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Die blikjes en flesjes maken 40 procent van het volume van zwerfafval uit. Algemeen directeur Angeline Kierkels: “Zwerfafval staat al jaren hoog in de lijst van ergernissen in de openbare ruimte. Bij Meerlanden zetten we ons dagelijks in voor een schone en duurzame leefomgeving. Een omgeving waarin we zwerfafval liever voorkomen dan genezen. Een statiegeldsysteem stimuleert dat afval weer grondstof wordt en daarmee het begin van iets moois. Daarom sluiten we ons graag als eerste grondstoffen- en energiebedrijf in Nederland aan bij de Statiegeldalliantie.”