Politie Diemen controle

Politie deelt bon uit voor fietsen zonder licht

De politie van Diemen gaat deze week opnieuw controleren op fietsverlichting. Wie in het donker zonder licht rijdt, kan dan rekenen op een bekeuring. Vorige week werd al een controle gehouden in Diemen-Zuid waarbij weer heel wat fietsers zonder licht bleken te rijden. Bij die gelegenheid werden nog fietslampjes uitgedeeld maar bij de volgende actie komen er bonnen aan te pas. ‘’Het is nog altijd vroeg donker en het wordt ’s morgens pas laat licht. Helaas houdt niet iedereen hier rekening mee en stappen zij even goed zonder licht op de fiets,’’ aldus de Diemer politie. In Diemen-Zuid werden tegelijk ook bromfietsers gecontroleerd waarbij drie van de tien rijders niet in het bezit waren van een rijbewijs. Zij hebben daarvoor direct al een bekeuring gekregen.