Brede School

Brede School Holland Park komt in een bouwblok

De nieuwe Brede School die moet komen in Holland Park in Diemen wordt onderdeel van een bouwblok. Dat biedt een ontwikkelaar de kans om creatief om te kunnen gaan met gedeelde parkeer- en fietsoplossingen die in de gebouwde voorziening een plek moeten krijgen. Dergelijke dure elementen zouden consequenties hebben voor de financiële haalbaarheid van de school als gekozen zou worden voor een apart gebouw, zo blijkt uit een notitie aan de gemeenteraad van Diemen. De Brede School zou in schooljaar 2019 moeten beginnen en vervangt dan de huidige basisschool in Diemen Zuid Het Atelier die tot voor kort bekend stond als De Venser. Het uiteindelijke onderkomen van de basisschool wordt onderdeel van het nieuwe deel van Holland Park langs de Daalwijkdreef.