Trein Andersom

NS laat treinen station Diemen andersom rijden

NS gaat een proef nemen met het andersom laten rijden van de treinen op station Diemen. Dat betekent dat de trein náár Amsterdam aan de kant van Diemen-Centrum gaat stoppen en de trein richting Weesp op het noordelijke perron. ‘’De meeste reizigers komen uit het centrum van Diemen en die gaan bijna allemaal naar Amsterdam. Het komt nog steeds voor dat mensen snel onder de spoorbomen doorglippen als ze de trein willen halen. Dat kunnen we hiermee voorkomen,’’ zegt een woordvoerder van NS tegen diemerkrant.nl. Diemen is uitermate geschikt voor zo’n proef omdat er aan alle kanten wissels liggen waarvoor de treinen weer naar het normale spoor terug kunnen keren, legt hij nog uit. De proef begint zondag met de eerste treinen na 10.00 uur in het bijzijn van een aantal hoge technici van NS zelf en van ProRail.