Belastingen Digitaal

Diemen heeft een coalitie-akkoord

De onderhandelingen over een nieuw college van wethouders in Diemen zijn afgerond of worden binnen enkele dagen afgesloten. Dat blijkt uit het feit dat er voor 24 mei een informatieve raadsvergadering is uitgeschreven met als enige agendapunt de bespreking van het coalitie-akkoord 2018-2022. Dat gebeurt onder leiding van Nico Portegijs, lid van de PvdA-fractie. Aan de onderhandelingen over een nieuw college onder leiding van Groen Links wethouder Ruud Grondel wordt deelgenomen door Groen Links, de grootste fractie in de gemeenteraad van Diemen, en door D66 en de PvdA. Verwacht wordt dat die drie partijen ook het nieuwe college vormen, zoals ze ook gedrie├źn nu de wethouders leveren. Het college zal dan gevormd worden door de huidige wethouders Lex Scholten en Jeroen Klaasse met als nieuwkomer Jorrit Nuijens die Grondel vervangt.