Kamerverhuur

Kamerverhuur mag niet in Holland Park Diemen

In de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen-Zuid is kamerverhuur niet toegestaan. Dat heeft de gemeente Diemen op Twitter meegedeeld in antwoord op vragen van een bewonersorganisatie. Het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk staat geen kamergewijze verhuur toe. De afdeling handhaving van de gemeente zal ‘dit signaal daarom oppakken’. De gemeente wijst er op dat ook Verenigingen van Eigenaren van appartementenblokken in Holland Park regels tegen kamerverhuur op kunnen stellen. In de wijk worden aan de lopende band nieuwe appartementen opgeleverd waarbij bewoners constateren dat er regelmatig kamers ter verhuur worden aangeboden. Ook worden koopappartementen door de eigenaren weer verhuurd. In Holland Park worden overigens ook enkele grote blokken met huurappartementen gerealiseerd.