Buitenlust

Bewoners Buitenlust overvallen door huizenplan

Bewoners van Buitenlust in Diemen zeggen ‘volkomen overvallen’ te zijn door plannen om een flatgebouw van vier verdiepingen te bouwen op het speel- en hockeyveld aan de rand van de wijk. De gemeente heeft hen daar vrijdag per brief van op de hoogte gesteld. Volgens veel bewoners hebben ze nooit eerder te horen gekregen dat er bouwplannen voor het veld bestonden. De gemeente heeft al een haalbaarheidsstudie uit laten voeren waaruit blijkt dat kleinschalige woningbouw mogelijk is, aldus de brief. Het zou dan moeten gaan om – een veertigtal – sociale huurwoningen voor Diemense jongeren. De gemeente gaat ook al overleggen met Rochdale over realisatie van de plannen. Enkele bewoners zouden inmiddels hebben gesproken met wethouder Lex Scholten. De al langer bestaande bewonerscommissie zal de nu bekend geworden plannen maandagavond bespreken. De gemeente heeft tot nu toe niets meegedeeld over een inspraakbijeenkomst.