Buitenlust

Buitenlust in actie tegen bouwplannen

De bewoners van Buitenlust in Diemen zijn in actie gekomen tegen de plannen om op het speelveld bij de wijk een flatblok van vier verdiepingen met 40 woningen te bouwen. De Bewonersvereniging Buitenlust heeft direct na het bekend worden van de plannen een bezwaarschrift gestuurd naar alle raadsfracties en naar B&W. De vereniging gaat ook een handtekeningenactie onder alle bewoners van de wijk houden om te laten zien dat de hele wijk tegen het bouwen van de flat is, aldus een eerste bewonersbrief. Het bestuur roept de bewoners daarin op niet individueel te reageren naar de gemeente maar gezamenlijk actie te voeren. β€˜β€™Het bouwen op het trapveld/basketbalveld heeft invloed op alle inwoners en samen staan we sterker,’’ schrijven ze in de bewonersbrief.