Duurzaam Diemen werkatelier

Daarom Duurzaam Diemen gaat als stichting verder

De initiatiefgroep Daarom Duurzaam Diemen gaat een stichting oprichten. Dit is onder andere nodig om concreet stappen te kunnen nemen, waaronder een subsidie aanvraag bij de gemeente. Bij het opzetten van een stichting zijn er ook enkele officiële rollen die vervuld dienen te worden. In ieder geval is al besloten dat Liza van Zon voorzitter wordt van de stichting. Zij is ook secretaris van de ondernemersvereniging Ondernemend Diemen. Verder wordt ook gekeken naar de manieren waarop DDD het beste kan communiceren. Andere punten die op de agenda komen zijn voeding, een energie-coöperatie en het reduceren van het restafval. ‘’Wij hopen dat DDD gedragen zal worden door alle betrokkenen in Diemen. Van inwoners, ondernemers, maatschappelijk betrokken organisaties tot en met onze gemeente,’’ schrijft Van Zon in de eerste nieuwsbrief.