Burgemeester Boog

Boog waarschuwt voor wietteelt in bedrijfspanden

Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft verhuurders van bedrijfspanden gewaarschuwd alert te zijn op huurders die er vervolgens drugs gaan telen. Hij deed dat tijdens regulier overleg met Ondernemend Diemen. ‘’Wanneer u een bedrijfsruimte verhuurt, wees dan alert op wie uw huurder wordt. U kunt slachtoffer worden van personen die uw bedrijfspand misbruiken voor de productie en/of opslag van drugs. Een actueel fenomeen is het huren van leegstaande panden op bedrijfsterreinen. Als pandeigenaar wilt u graag zo snel mogelijk een huurder. Criminelen springen op die behoefte in, huren uw bedrijfspand onder valse voorwendselen en laten u met de schade zitten.’’ Verhuurders kunnen volgens Boog verantwoordelijk worden gesteld, ook als ze van niets weten. Ook wordt vaak grote schade in het pand aangericht. Daarnaast kan de gemeente bij de vondst van drugs een pand ook tijdelijk sluiten, aldus Boog. De afgelopen tijd zijn op bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen om die reden al enkele panden geruime tijd gesloten geweest.