Cordaan

Cordaan houdt net vier miljoen over

Cordaan, de zorginstelling die ook in Diemen op grote schaal actief is, heeft afgelopen jaar 336,3 miljoen euro aan kosten gemaakt. Daar tegenover stond 340,2 miljoen aan opbrengsten zodat er uiteindelijk een ‘winst’ van 3,9 miljoen euro is overgebleven. Dat blijkt uit de door Cordaan gepubliceerde jaarcijfers. De instelling telde eind 2017 17.043 cliënten. Daarvoor waren 5.314 medewerkers in dienst die samen voor 3.644 FTE’s werkten. Van die medewerkers is 83 procent een vrouw, meldt het verslag ook nog. Verder kan Cordaan ook rekenen op de hulp van 1.960 vrijwilligers waarvan de jongste 13 en de oudste 100 is. Veel van die vrijwilligers zetten zich al jaren in voor Cordaan met als ‘record’ ene Paul die 38 jaar als zodanig actief is. Het werk van Cordaan krijgt een gemiddelde beoordeling van 7,7 terwijl 87 procent van de cliënten de instelling ook zou aanbevelen.