forts diemerdam

Open Monumentendag ook weer in Diemen

Een aantal bekende monumenten in Diemen is dit weekend te bezoeken in het kader van de landelijke Open Monumentendag. Zo is de Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg zaterdag en zondag open van 12.00 tot 16.00 uur. Op beide dagen is er een tentoonstelling te zien van KunstZin Diemen terwijl zondag om 14.00 uur de grote geschiedenis quiz van Diemen wordt gehouden onder leiding van Steven Dijk. De Pastorie naast De Hoop, die op de nominatie staat voor restauratie, is zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Fort Diemerdam is zowel zaterdag en zondag geopend en wel van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag om 14.00 uur geeft de Diemer Harmonie een concert op Fort Diemerdam terwijl de Historische Kring Diemen HKD er rondleidingen verzorgt. Verder is ook het Saan Museum met zijn collectie antieke vrachtwagens en vele memorabilia over Saan zondag open van 13.00 tot 16.00 uur. De Historische Kring neemt tevens deel aan de kramenmarkt die zaterdag gehouden wordt in het kader van het Diemer Festijn.