Gemeentehuis

Bouw 624 nieuwe woningen in Diemen start rond 2020

De bouw van 624 woningen in Holland Park West zal waarschijnlijk in 2020 beginnen. Nog dit jaar start de aanbesteding van dat project, melden B en W in de begroting voor 2019. De nieuwe woningen komen in het gebied achter de Campus Diemen-Zuid tussen het centrale park van Holland Park en de Gooiseweg. Het college wil dat er voor alle inkomensgroepen een woning is in Diemen. Daarom komen er in Holland Park West 186 sociale huurwoningen en 150 woningen in de sector middenhuur. In Holland Park Zuid, waar nu nog Hogeschool InHolland, kantoren van onder meer Arq en containerwoningen voor studenten staan, komen 1.500 woningen waarvan 450 sociale huur en 300 middenhuur. Het is de bedoeling om eind volgend jaar het bestemmingsplan voor dit deel van Holland Park af te ronden.