ophaalbruggen

Ophaalbruggen van Diemen worden verlicht

De beide ophaalbruggen van Diemen Diemerbrug en de Venserbrug worden als ‘landmark’ langs de Oost-West As (Muiderstraatweg – Hartveldseweg ) verlicht. In samenwerking met de landschapsarchitecten van de Oost-West As is een verlichtingsontwerp opgesteld dat past binnen het ontwerp van die as, het industriële verleden van Diemen en ook bij de wensen van de marketingcampagne Daarom Diemen. Dat ontwerp voorziet in het aanlichten van de bruggen met op maat gemaakte projectoren waarbij de contouren van de bruggen zijn ‘uitgesneden’. Daardoor worden alleen de vlakken verlicht die verlicht mogen worden, waardoor geen lichtvervuiling ontstaat. Die techniek wordt onder andere succesvol toegepast bij het Mauritshuis in Den Haag, de Naarden Vesting en het Amstel Hotel in Amsterdam. Met dit systeem zijn ook leuke effecten te creëren, zoals bij bijzondere perioden of gelegenheden. Het is de bedoeling dat de verlichting al in december werkt.