Gemeente Diemen

Persbericht Diemen als ‘bulderbrief Harry Potter’

Het persbericht dat de gemeente Diemen onlangs uitstuurde in reactie op uitlatingen dat Diemen maar samengevoegd moest worden met Amsterdam ‘liet zich lezen als een bulderbrief uit de boeken van Harry Potter.’ Dat schrijft Het Parool in een beschouwing over de benoeming van een nieuwe burgemeester van Amstelveen. De huidige waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn liet onlangs de vlam in de pan slaan met zijn betoog voor één grote gemeente Amstelland waarbij er voor Duivendrecht en ook Diemen niets anders overbleef dan opgaan in Amsterdam. Dat leidde tot een felle – ‘Harry Potter’ – achtige reactie van burgemeester Boog van Diemen dat Eenhoorn zich met zijn eigen zaken moest bemoeien. Ook in Aalsmeer en Uithoorn lieten de besturen onmiddellijk weten te hechten aan zelfstandigheid en helemaal geen plannen te hebben voor een fusie met Amstelveen. ‘’Een nieuwe burgemeester van Amstelveen moet wat pleisters gaan plakken bij de buurgemeensten,’’ denkt Het Parool dan ook.