Diemen zamelt kerstbomen en vuurwerkafval in

De gemeente Diemen organiseert ook dit jaar weer een loterij voor de jeugd die helpt kerstbomen en vuurwerk in te zamelen. Elke ingeleverde kerstboom en/of zak vuurwerkafval is goed voor één lot maar levert ook nog eens 50 cent zakgeld op. De actie is alleen bedoeld voor de jeugd en niet voor volwassenen of verenigingen, meldt de gemeente. Inleveren kan op Nieuwjaarsdag van 12.00 tot 15.00 uur op de gemeentewerf of op donderdag 3 en vrijdag 4 januari van 13.30 tot 16.30 uur bij de winkelcentra in Diemen-Noord, Centrum en Zuid en op Plantage de Sniep. Verder zal de gemeente zelf op 1 januari vuurwerkafval opruimen op plaatsen waar dat tot (brand)gevaarlijke situaties leidt. Bewoners wordt echter ook gevraagd om zelf het afgestoken vuurwerk weer op te ruimen, eventueel samen met anderen in de straat tijdens een nieuwjaarskoffie.