Petitie biomassacentrale Diemen al 700 keer getekend

Een petitie tegen de komst van een grote biomassacentrale in Diemen is woensdagochtend al bijna 700 keer getekend. In de petitie op https://geenbiomassacentralediemen.petities.nl/ wordt de gemeenteraad van Diemen opgeroepen de gevraagde ‘verklaring van geen bedenkingen’ niet af te geven. De ondertekenaars achten het project aan de Overdiemerweg ‘zeer zorgelijk voor milieu & mens’. ‘’Fijnstof komt vrij en is zeer gevaarlijk voor onze gezondheid. RIVM, Luchtfonds en Longfonds waarschuwen voor gevolgen; astma, COPD, hart-en vaatziekten.’’ Ook wijzen ze er op dat er dagelijks 50 vrachtwagens met houtpellets naar de centrale in Diemen moeten rijden. Zij constateren ‘dat de luchtkwaliteit iets is waar wij ons zorgen over maken en dat de gezondheidsrisico’s, met de voorgestelde bouw van de biomassacentrale in Diemen, verder toenemen en zorgelijk zijn.’’ De gemeenteraad van Diemen moet donderdag 31 januari een besluit nemen over het al dan niet afgeven van de verklaring.