Nieuwe directeur GC-Diemen

Diemen kampt met groot tekort aan huisartsen

Diemen blijkt te kampen met een ernstig tekort aan huisartsen. Nieuwe bewoners van Diemen kunnen niet of nauwelijks een dokter vinden. Op Diemer Facebook groepen verschijnen daar regelmatig klachten of vragen over. Alle gezondheidscentra in Diemen melden op hun website dat er geen nieuwe patiënten meer worden aangenomen of alleen nog mensen die in de ‘eigen’ wijk wonen. ‘’Wij hebben helaas moeten besluiten om per 17-9-2018 ons gezondheidscentrum  weer te sluiten voor het inschrijven van nieuwe patiënten. Dit totdat een vaste arts voor een vacature gevonden is. Wij zijn alleen open voor partners of gezinsleden van patiënten die al staan ingeschreven,’’ aldus het GZC Diemen-Zuid. Dit centrum is nu al een jaar op zoek naar een nieuwe huisarts maar heeft die tot nu toe niet kunnen vinden. Het gezondheidscentrum in Diemen-Noord meldt dat er alleen patiënten uit dat deel van Diemen ‘ten noorden van het spoor’ worden aangenomen. Bij de groepspraktijk van huisartsen in de Brede Hoed in Diemen-Centrum neemt slechts één van de vier dokters nog patiënten aan, maar dan alleen uit dat deel van de gemeente of uit Plantage de Sniep. De praktijken van de andere drie huisartsen daar zijn gesloten voor nieuwe patiënten.