Autostelen

Politie onderzoekt ernstig incident op Kanaaldijk bij Diemen

De politie onderzoekt een ernstige aanval op twee vrouwelijke toeristen dat heeft plaats gevonden op de Kanaaldijk tussen Driemond en Diemen. Rond half acht kwam de melding binnen dat daar iemand is aangesproken door een hevig geëmotioneerde vrouw die hulp nodig zegt te hebben. De ter plaatse gesnelde politie trof een toeriste aan die samen met een vriendin in Nederland op vakantie is. Het slachtoffer is echter alleen op de dijk en geeft aan haar vriendin kwijt te zijn. Agenten maken een zoekslag in de omgeving en treffen de vriendin al snel aan. Zo heeft verschillende verwondingen en is deels ontkleed. De slachtoffers vertellen dat zij vrijdagavond in een bar in het centrum van Amsterdam een man hebben ontmoet. Ze drinken wat drankjes en belanden op een gegeven moment in zijn auto. Tussen 02.30 en 07.00 uur bevinden de vrouwen zich in de auto van deze man en wat er in die tijd in de auto gebeurt, weten ze niet precies meer. Wat ze wel weten, is dat er uiteindelijk ruzie ontstaat en de man één van de vrouwen in het voertuig mishandelt. De vrouwen proberen hierop te vluchten, maar ook buiten laat de man ze niet met rust. Dan rijdt hij toch weg en laat de twee vrouwen in paniek en gewond achter. De verdachte heeft een licht getinte huidskleur, rond 1.80 meter lang en tussen de twintig en de dertig jaar oud. Hij reed in een kleine, donkerkleurige auto die waarschijnlijk tussen 02.30 en 07.45 uur enige tijd op de Kanaaldijk heeft gestaan. De politie verzoekt getuigen of mensen met andere informatie contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.