GVB krimpt de dienstregeling ook in Diemen verder in

Het GVB gaat de dienstregeling voor bus, tram en metro verder inkrimpen. Vanaf maandag wordt er op de meeste lijnen al minder gereden, vanaf 30 maart gaat ook op de door Diemen rijdende lijnen, tram 19, de buslijnen 44 en 66 en metro 53 een kwartierdienst gelden. Door tekort aan chauffeurs kan het voorkomen dat er toch nog ritten uitvallen. ‘’Door de uitbreiding van de corona-maatregelen door de scholen, kinderdagverblijven, horecagelegenheden en sportclubs te sluiten, zien wij steeds minder reizigers in ons OV. En het aantal reizigers daalt met de dag. Ook blijven door de aangescherpte adviezen vanuit het RIVM meer reizigers en GVB-medewerkers uit voorzorg thuis en loopt het aantal ziekmeldingen op. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van ons OV de komende periode op ons kunnen rekenen, met grondig schoongemaakte voertuigen en genoeg ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. Daarnaast willen we uiteraard ook dat onze collega’s gezond en wel blijven. Daarom passen we onze dienstverlening aan,’’ legt het vervoerbedrijf uit. Het GVB raadt aan voor vertrek altijd de reisplanner te raadplegen.